Wat kan een letselschade-expert voor je betekenen?

Wanneer je door het toedoen van iemand anders letselschade oploopt, dan heb je de mogelijkheid om de geleden schade te verhalen bij de aansprakelijke partij. Je kunt bijvoorbeeld letsel overhouden aan een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval of aan het toedoen van een dier. Veel mensen zijn er niet van op de hoogte welke schade zij kunnen verhalen, hoe zij dit moeten aanpakken en bij wie ze hiervoor moeten zijn. Door bij letselschade een expert in de arm te nemen, kun je jezelf ervan verzekeren dat de juiste persoon aansprakelijk wordt gesteld, dat je geen schadeposten vergeet op te geven en dat er veel papierwerk uit handen wordt genomen. 

Wat doet een letselschade-expert precies?

Een expert op het gebied van letselschade heeft meerdere werkzaamheden. Zo zoekt hij onder meer voor je uit wie er precies aansprakelijk is voor het toegebrachte letsel en hij kan deze persoon ook daadwerkelijk aansprakelijk stellen. Daarnaast helpt hij met het opstellen van een zogenaamde schadelijst en hij zal samen met jou nagaan welke kosten je hebt moeten maken, nadat jou de schade is aangedaan. De kostenposten kunnen uiteenlopen van het inschakelen van hulp voor huishoudelijke taken tot het inkomensverlies ten gevolge van het ongeval. Ook wanneer er eigendommen van jou zijn beschadigd of kapotgegaan, bestaat er een kans dat je deze vergoed kunt krijgen. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om smartengeld te eisen voor het leed dat je is aangedaan. Wanneer de schadelijst compleet is, zal de expert de schadeclaim voor je indienen en erop toezien dat deze claim correct wordt afgewikkeld. Een gecertificeerd letselschade-expert als DROST Letselschade BV is op de hoogte van de regels en mogelijkheden en kan doorgaans het maximale voor je uit de situatie halen. Hij kan posten aandragen waar je zelf misschien niet aan had gedacht, zodat je geen genoegen hoeft te nemen met minder dan waar je recht op hebt.   

Kies bij letselschade voor een expert met een keurmerk

Voordat je een schade-expert inschakelt, doe je er verstandig aan om te controleren of deze in het bezit is van een keurmerk van het Register Letselschade. Bedrijven en experts op het gebied van letselschade met dit keurmerk, worden regelmatig gecontroleerd om erop toe te zien dat zij aan de gestelde vereisten voldoen. Zo dienen zij onder andere deskundig en onafhankelijk te zijn. Ook wordt er verwacht dat zij hun cliƫnten duidelijkheid en openheid van zaken bieden. Door te kiezen voor een expert met een dergelijk keurmerk, kun je rekenen op eerlijke en transparante juridische bijstand. Een bijkomend voordeel is dat je, wanneer een andere partij aansprakelijk wordt gesteld, je de kosten voor een letselschade-expert eveneens kunt verhalen.

Over ons

Recht, advocatuur en juridisch advies

Aangenaam mijn naam is Eric. Ik ben 39 jaar oud en ben altijd werkzaam geweest als juridisch medewerker. Nu is dit een eerzaam beroep, maar hetgeen ik nu dagelijks doe bevalt mij nog veel beter. Ik vind het leuk om mensen online van juridisch advies te voorzien en te helpen bij bijzondere rechtsgeschillen. Dit doe vanzelfsprekend als betrokken jurist zijnde. Ik help graag bij het geven van goede adviezen die mensen echt vooruit kunnen helpen, dit maakt hun blij en ik wordt er ook blij van. Ik geloof dat juridisch advies voor iedereen toegankelijk moet zijn om inzage te krijgen in de wereld van het recht en de advocatuur. Daarom help ik graag mensen die problemen met recht en juridisch advies nodig hebben door ze te aanwijzingen en verwijzingen te geven in mijn blog!

Archief

Zoeken